Пет съвета за носенето на високи токчета

//Пет съвета за носенето на високи токчета

Пет съвета за носенето на високи токчета

Пет съвета за носенето на високи токчета

Издигането във висините отново е на мода.

Пет съвета за носенето на високи токчета

За съжаление има опасност от мъчителни моменти за краката ни. Следвайте нашите лесни съвети, за да успеете да съчетаете изяществото с удобството.

Погрижете се за педикюра си

Добре направеният седмичен педикюр е първото условие, за да понесете безболезнено новите си обувки на високи токчета. В противен случай мазолите, удебеляванията по кожата и неприятният кокоши трън могат да превърнат всяка крачка в мъчение.

Купувайте си обувки в подходящ момент

През деня кръвообръщението е затормозено от носенето на тесни дрехи или продължителното стоене или седене. В резултат краката се подуват. По-уместно е да пробвате нови обувки вечер или пък предвидливо да ги купувате с половин номер по-големи.

Изберете добре модела

За предпочитане са обувките от мека кожа, чиито вътрешни шевове са деликатни и не дразнят кожата на ходилата. Внимавайте върховете на пръстите ви да не са притиснати прекалено силно и токът да не е разположен нито прекалено назад, нито прекалено напред, за да бъде походката ви стабилна.

Вземете предпазни мерки

Когато слагате обувките си за първи път, използвайте по най-уязвимите места невидими лепенки, които можете да намерите в аптеките.

Не прекалявайте

Дори и ходилата ви да са в отлично състояние, носете обувки с високи токчета само в специални случаи, а не непрекъснато, за да не се появяват неизбежните последствия като умора в глезените, напрежение в кръста и гърба, прекалено загряване на ходилата. Най-добрата височина на токчетата за всеки ден е 4-5 сантиметра.

Пет съвета за носенето на високи токчета

2017-06-19T08:28:24+00:00 Красота|
error: Съдържанието е защитено от копиране!