За блестяща коса през лятото

/, Красота/За блестяща коса през лятото

За блестяща коса през лятото

За блестяща коса през лятото

Лятото е рисков период за красотата на косата. И причините за това са комплексни.

От една страна стои вредното влияние на UV лъчите. Под тяхно въздействие косата не само губи своя цвят и блясък, но се нарушава структурата й. Специалистите наричат този проблем фотодеградация.

За блестяща коса през лятото

Най-общо става дума за следното:

Човешката коса се състои основно от протеина кератин, част от който е и меланинът. Под въздействие на UV лъчите, обаче меланинът започва да се разрушава, което видимо проличава по промяната в цвета, дехидратацията, загубата на блясък и еластичност, „цъфтежа“ на крайчетата, изтъняването на косъма. Когато към това се добави натрупването на сол от морската вода и хлор от водата в басейните, то положението се утежнява още повече.

За да предпазим косата от пагубното въздействие на агресивните външни фактори през лятото, то е много важно да полагаме максимални грижи за нея по най-правилния за сезона начин. Това включва както използването на подходяща козметика, така и други допълнения, които също имат съществено значение, когато става дума за добрия вид и здравето на нашата коса.

Какво е важно?

На първо място, през лятото косата трябва да бъде винаги защитена от слънчевите лъчи. Най-добрият начин (който е и красив между другото) е с шапка с широка периферия. Така предпазвате и лицето от преките слънчеви лъчи, така че ползата е двойна. Ефирният шал от естествена материя също изпълнява ролята на щит и освен това спомага за задържането на хидратацията. На пазара вече се предлагат различни слънцезащитни продукти и за коса, затова – възползвайте се.

2017-06-14T07:31:02+00:00 Здраве, Красота|
error: Съдържанието е защитено от копиране!