10-те най-здравословни храни на планетата

//10-те най-здравословни храни на планетата

10-те най-здравословни храни на планетата

10-те най-здравословни храни на планетата

Ето я и втората публикация, с която ще ви запознаем с 10те най-здравословни храни на планетата, според списание FITNESS.

Тези 10 суперхрани са доказани бойци на болести и енергийни бустери. Добавете ги на вашата храна и поемете пътя към супер здраво тяло.

Здравословна храна # 6: Орехи

Защо са полезни за здравето:

  • Съдържат най-много омега-3 мастни киселини от всички ядки. Омега 3 могат да помогнат за намаляване на холестерола.
  • Омега-3s са показали, че подобряват настроението и борбата с рака; те също могат да предпазват от увреждане от слънцето (но не пропускайте кремовете със слънце защитен фактор).

Бърз съвет: Яжте няколко за десерт на вечеря: Антиоксидантният мелатонин, намиращ се в орехите, помага да се регулира съня.
Здравословна храна # 7: Авокадо

здравословни храни

Защо са полезни:

  • -Доказано е, че спомагат за понижаване на холестерола с около 22%.
  • Човек получава от едно авокадо повече от половината фибри и 40% от фолиевата киселина, от която се нуждаете ежедневно, което може да намали риска от сърдечни заболявания.

Бърз съвет: Добавянето му в салатата ви може да увеличи усвояването на ключови хранителни вещества като бета-каротин с три до пет пъти в сравнение със салатите без тази суперхрана.

Здравословна храна № 8: Чесън

здравословни храни

Защо е здравословно:

  • Чесънът е мощен боец, който може да потисне растежа на бактериите, включително Е. coli.
  • Алицин, съединение, намиращо се в чесъна, действа като мощен противовъзпалителен фактор и е доказано, че спомага за понижаване нивата на холестерола и кръвното налягане.

Бърз съвет: Натрошен пресен чесън освобождава най-много алицин. Просто не прекалявайте; чесън, изложен на висока температура повече от 10 минути, губи важни хранителни вещества.
Здравословна храна # 9: Спанак

здравословни храни

Защо е здравословно:

  • Спанакът съдържа лутеин и зеаксантин – два антиоксиданти, които повишават имунната система и са важни за здравето на очите.
  • Неотдавнашни изследвания установиха, че сред плодовете и зеленчуците за борба с рака, спанакът е един от най-ефективните.

Бърз съвет: Спанакът е здравословен – и без аромат – перфектното допълнение към всякако смути.  Опитайте да смесите 1 чаша спанак, 1 чаша настърган морков, 1 банан, 1 чаша ябълков сок и лед. Перфектното смути! Наздраве. 🙂

Здравословна храна # 10: Фасул

здравословни храни

Защо са полезни за здравето :

  • Употребата на бобови култури (боб, грах, леща) четири пъти седмично може да намали риска от сърдечни заболявания с 22%.
  • Същият навик може да намали риска от рак на гърдата.

Бърз съвет: Колкото по-тъмни са зърната на боба, толкова повече антиоксиданти съдържа. Едно проучване установи, че черните бобови зърна съдържат 40 пъти по-голямо количество антиоксиданти, намерени в белите бобови зърна.

Надяваме се да сме били полезни и четивото да ви е било полезно. Споделете ако статията ви е харесала.

 

error: Съдържанието е защитено от копиране!