Как да заздравим нашата връзка

/, Тя и Той/Как да заздравим нашата връзка

Как да заздравим нашата връзка

Как да заздравим нашата връзка

Време само за вас!

Имате 1, 2, а може би 3 деца? Или пък все още сте свободни като птички? Това всъщност няма абсолютно никакво значение. В случая е важно да намерите начин и да отделяте по една вечер единствено и само за вас двамата веднъж в седмицата. Организирайте така нещата, че да имате възможност да излезете навън или да останете сами у дома.

Използвайте това време не толкова за интимни удоволствия, а за да общувате и да споделяте онова, което ви вълнува, да градите планове, да мечтаете заедно. Според италиански психолози това спомага за укрепване на взаимоотношенията в двойката, повече и от най-добрия секс.

Релаксирайте!

Как да заздравим нашата връзка

Заедно да си почиваме е онова нещо, което често пропускаме да направим пълноценно, улисани в ежедневните ни служебни и домашни задължения. Или го правим, но не в такава степен, каквато ни се иска. Предлагаме ви идея – релаксирайте, но не сами, а заедно с вашия партньор. Всеки ден отделяйте по 20 минути (не повече), в които да поглезите душите си и да отпуснете тела. Какво бихте могли да правите заедно? Можете да опитате някоя поза от йога за двама. Или да поплувате в близкия басейн заедно. Или да се разходите в парка. А защо не да отделите веднъж в месеца време и средства за масаж за двама в някой спа център? Между другото разходката край ромоляща река в пълна тишина също сваля стреса безотказно. Особено ако държите за ръка любимия човек.
Споделени страсти

За да имате добър екипен дух като двойка, съвсем не означава, че трябва да харесвате едни и същи неща. Но е важно да споделяте онези, които ви сближават. Например: съпругът ви обича футбол, но това категорично не е вашият спорт. Няма смисъл да се насилвате и да започнете да го харесвате точно сега. Но пък и двамата обичате кино. Вместо да прибягвате до нелегални начини за гледане на филми (да не говорим, че не е и коректно да го правите), далеч по-добрият и емоционален вариант е да отидете на кино, избирайки филм, който и двамата сте сигурни, че ще харесате като жанр. Другото, което бихте могли да направите, е да се запишете на занимание, което ви ангажира като двойка – например латино танци, гмуркане, а ако сте по-смели може да направите тандемен скок с парашут.

Насладете се на свободното време!

Не се затваряйте през уикенда у дома. По-добрият вариант е да излезете сред природата, а още по-добрия – да напуснете, макар и за кратко, града. Символичното отделяне от мястото, където живеете и работите, действа много разтоварващо и в същото време сближава. Но само ако сте двамата, а с вас не върви цяла върволица от деца, баби, дядовци, лели, малки братовчедчета или приятели с деца. Как ще прекарате това свободно време, няма никакво значение. Дори да останете в хотелската стая, четейки книги, пак е от полза. Важното е да сте далеч от дома и сами.
Пригответе вечеря!

Как да заздравим нашата връзка

Но този път включете и вашия партньор. Ако той не умее да готви, просто го насочвайте със съвети какво да прави. А ако разбира от кулинария или това е хобито му, то заедно измислете интересна нова рецепта, след което разпределете задачите и в смях и закачки пригответе ястието. Разбира се, консумацията след това трябва да е подобаващо романтична – на красиво подредена маса, със запалени свещи, нежна музика и задължително изключен телевизор.

Надяваме се, че сме били полезни с това четиво как да заздравим нашата връзка. Ако ви е харесало, моля споделете.

2018-01-06T16:34:16+00:00 Любопитно, Тя и Той|
error: Съдържанието е защитено от копиране!