Как да открием подходящия крем за лятото

//Как да открием подходящия крем за лятото

Как да открием подходящия крем за лятото

Как да открием подходящия крем за лятото

„През лятото не използвам никакви кремове, защото кожата ми става по-мазна“. Може би сте чували това твърдение? И – да, то категорично не е правилно решение. Защото дори и в най-топлото време кожата на лицето има нужда от подходящ козметичен продукт.

Как да открием подходящия крем за лятото

Причините са много: за да бъде защитена от вредното влияние на външните фактори, за предпазване от дехидратация, за изглаждане на тена, като превенция срещу стареенето и т. н.

Разбира се, има тънкости при избора на точния крем, флуид, серум. Ето най-важните условия, с които e хубаво да се съобразите, когато избирате такъв продукт:

Със слънцезащитен фактор

Той е абсолютно задължителен като крем за лице през лятото. Степента на защита вече зависи от типа кожа, възраст, дали е склонна към образуването на пигментни петна, алергия и др. Кремът за лице може да няма UV фактор, ако върху него използвате фон дьо тен със SPF.

Според типа кожа

Това е условие, което се подразбира, но има една дребна специфика, която е добре да знаем. Ако кожата ви по принцип е суха, то в топлото време и под влияние на слънцето, морето и морския бриз, тя ще губи още повече влага. Така че кремът трябва да е не просто за суха, а за много суха кожа, тоест ултрахидратиращ. Мазната кожа пък ще отделя още повече себум, под въздействие на горещината, така че матиращите продукти са по-подходящи.

В зависимост от възраст

Това също е правило, с което повечето жени се съобразяват. Но също както с типа кожа, и в този случай има дребна, но важна подробност. Ако например сте на 30 години и имате суха кожа, то няма да постигнете по-силен хидратиращ ефект, като изберете крем за възраст 40+. Този тип продукт по-скоро може да доведе до неприятни раздразнения. По-добър ефект ще имат кремовете за съответната възраст, но с по-мощна формула.

Подхранващ или хидратиращ?

През лятото по-добрият вариант е кремът да е с хидратираща формула. Подхранващите са подходящи единствено за прекалено суха кожа и в по-зряла възраст, но задължително трябва да бъдат с комбинирана формула. Тоест да съчетават хидратиращ и подхранващ ефект. През деня най-добрият вариант за по-млада кожа е леката, флуидна текстура, на водна основа, която се приема бързо, не запушва порите, но пък оставя кожата хидратирана и освежена.

За Т-зоната

Това е доста често срещан тип кожа. Става дума за лице със смесен тип кожа; Т-зона, намира се върху челото, носа и брадата – точно като буква Т, е бързо омазняваща се, а останалия части на лицето са със суха кожа. В топлото време това проличава доста отчетливо и не изглежда естетично. Най-подходящи в този случай са комбинираните кремове, които имат хидратираща формула, която ще достави влага на цялото лице, и в същото време матиращ ефект, който пък ще изравни зоните и съответно така ще уеднакви тена.

Как да открием подходящия крем за лятото

2017-03-22T07:45:27+00:00 Красота|
error: Съдържанието е защитено от копиране!