Силата на метаболитната диета.

//Силата на метаболитната диета.

Силата на метаболитната диета.

Силата на метаболитната диета

Метаболитната диета е сравнително нов метод в борбата с излишните килограми.

Дори може да се нарече експериментална. Затова веднага ще предупредим, че трябва да внимавате с нея и да я прилагате само ако сте напълно здрави. С този режим може да свалите между 7 и 15 кг още при изпълнението на първия цикъл.

За целта обаче е задължително да сте много стриктни. Не си позволявайте никакви своеволия, спазвайте менюто и не експериментирайте. Само така ще постигнете желаните резултати. Също така по време на тази диета са забранени и любимите на мнозина слабо алкохолни напитки като бира и вино, както и силните такива.
Дори и не си помисляйте за газираните продукти, които са пълни със захар и вредят не само на диетата ви и здравословното състояние като цяло. Според създателите на диетата единственото сладко нещо, което е позволено и даже задължително, е бучка захар, която се приема със сутрешното кафе.

Продължителност

Идеята е да спазвате диетата 13 дни, като по този начин активизирате метаболизма си.
Така в същото време, заради малкото количество храна свивате и корема си. Резултатът ще дойде и от това, че ще привикнете към това да приемате по-малки обеми ядене на ден.
Според част от специалистите, които са тествали ефективността на метаболитния режим, той може да се повтори още след 6 месеца почивка. Според други експерти по диететика обаче е нужно да се изчака 2 години, за да я направите пак. Доверете се собственото си усещане и сами решете дали да изчакате половин година или повече. Като цяло тази диета не е в категорията на много тежките и изтощаващите организма. Затова, ако сте в стабилно здравословно състояние, няма пречка да я направите отново, ако не сте постигнали желаните резултати.

Бонус

За тези от вас, които не пият кафе, но са решили да се пробват с този режим, могат да го заменят с черен чай.
Ако храненията в менюто не са ви достатъчни и изпитване непреодолим глад между тях, може да похапвате сурови зеленчуци в зелен цвят. Няма ограничение в количеството им, стига да са в този цвят и да не са претърпели никаква термична обработка.

Също така не забравяйте, че по време на диетата трябва да се приема повече вода, отколкото през останалото време. По този начин ще помогнете на клетките да се изчистят и по-лесно да изхвърлят ненужните мазнини.

error: Съдържанието е защитено от копиране!