5 факта за модерните диети и погрешното им разбиране!

/, Любопитно/5 факта за модерните диети и погрешното им разбиране!

5 факта за модерните диети и погрешното им разбиране!

Несъмнено модерните диети са доста по-различни от тези преди 30 години да кажем.

Основната разлика идва от факта, че преди в диетите се залагаше на свежата непреработена храна и продукти, докато в момента сме заобиколени от всевъзможни здравословни заместители, който всъщност са пълни с химични вещества и добавена захар!

Маркетинговата стратегия на хипермаркетите да предлагат на обществото здравословна храна е един голям сапунен балон, на който мнозина разчитат, че живеят и се хранят здравословно, но всъщност се разболяват и влошават здравето си.

Тези 5 факта за модерните диети са много важни и ще ви накарат по-добре да разберете смисълът на здравословното хранене, а не нездравословното гладуване!

  1. Всички модерни диети днес са с прекалена консумация на захар! – много от диетите се основават на намаленото количество калории, в което няма нищо лошо, но предлагат храна бедна на фибри, минерали, витамини и протеин. Погрешно е схващането, че един „здравословен десерт“ от магазина е равносилен на изяждането на един плод! Добавената захар във всички предлагани, като здравословни храни е много висока и това нито намаля приема на калории, нито ни засища, а вреди на здравето.
  2. Пренебрегват приема на вода! – диетите, които витаят из интернет, книгите и предаванията по телевизията са базирани на сокове, чайове, шейкове и смутита. Освен, че те са поднесени неправилно с много преработена захар и глюкоза, те не могат да заместят приема на вода. Погрешно една диета в днешно време изключва жизненоважната роля на водата, за сметка на други напитки.
  3.  Съветват ви да заложите само на група храни! – модерните диети са или вегетариански или глутенови, протеинови, зеленчукови, местни и така нататък. Една наистина функционална диета никога не ограничава, каквато и да е храна. Тя е балансирана и премерена!
  4.  Препоръчват соеви продукти! – соевите заместители на млякото, месото и каквато и да е друга истинска храна са вредни. Те са генно модифицирани и внасят химични елементи в организма ни. Най-добра е консумацията на качествени свежи продукти от този род, но в рамките на разумното!
  5.  Съветват ви да изключите мазнините от менюто си! – изключването на мазнините е недопустимо, защото те играят важна роля за човешкия организъм и функциите му. Важно е да приемаме полезни мазнини, като зехтин, омега3 комплекс, но в нормални количества и по правилния начин.

Модерните диети залагат прекалено много на модерните здравословни продукти!

Добре е една здравословна диета да включва изцяло натурални и естествени храни, които да балансирате в ежедневието си.

error: Съдържанието е защитено от копиране!