Полезни храни за нашето тяло

//Полезни храни за нашето тяло

Полезни храни за нашето тяло

Полезни храни за нашето тяло

Смокини – според едно от последните световни изследвания смокините са богати на фибри и други вещества, които не само действат засищащо и помагат при констипация, но и благоприятстват и контролират теглото дълготрайно. Сладкият им вкус пък успява да надхитри желанието за захар и така още повече работи за запазване на силуета.

Гъбите са нискокалорични и освен това придават неповторим вкус на всяко ястие. Една хитрост – с гъби бихте могли да замените или намалите съдържанието на сол, тъй като т е овкусяват чудесно храната. Техните полизахариди пък стимулират имунната система – нещо, от което всеки има нужда в началото на есенния сезон.

Грозде – в продължение на векове, гроздето се е използвало за ампелотерапия (гроздолечение) с цел разхубавяване. Истината е, че в гроздето има вещества, които действат благоприятно на кожата и придават блясък, еластичност и отличен тен. Съдържат киселини, които не допускат задържане на вода в тялото.

Орехи – калифорнийски учени доказаха категорично, че изяждането само на 4-5 ореха дневно понижава лошия холестерол, защитава сърцето и артериите. При орехите, както и при всички други ядки, важи правилото да не се консумират сурови, тъй като съдържат гъбички. Неотдавна бе опровергано правилото ядките да се ядат сурови, сега се счита, че са полезни единствено запечени без сол или накиснати във вода – като продължителността се определя от вида.

 

error: Съдържанието е защитено от копиране!