Психологически трикове, който ще ви помогнат да отслабнете

//Психологически трикове, който ще ви помогнат да отслабнете

Психологически трикове, който ще ви помогнат да отслабнете

Психологически трикове, който ще ви помогнат да отслабнете

След празниците, обилните трапези е време да се върнем отново във форма и да свалим натрупаните излишни килограми или пък просто сме си поставили добрата форма в списъка с цели за новата година. Днес ще ви запознаем с няколко доказани психологически трика, който ще ви помогнат да отслабнете.

Опознайте себе си

При много хора яденето е свързано с тяхното емоционално състояние. Проучванията сочат, че хората, които си дават сметка за това какво изпитват са по-малко склонни да ползват храната като заместител на техните емоционални нужди, съответно рискът от напълняване при тях е по-малък. Наблюдавайте се, разберете при какви обтоятелства прибягвате към автоматично ядене и вредна храна. Откриите, какво стои зад този навик.

Харесвайте себе си

Проучванията сочат, че много от жените, които се подлагат на тежки диети го правят защото не харесват тялото си и проявават крайна критичност към него. Докато гледате на вашето тяло по-този начин резултатите ще бъдат минимални или неустойчиви. Вместо това приемете, че вашето тяло не е враг, то е това което е и само с мотивация породена от грижа и любов към него можете да постигнете желаната фигура, не предприемайте отчаяни и драстични опити за отслабване защото не се харесвате, а защото сте утвърдили в себе си желанието да бъдете по-здрави, да се чувствате по-добре.

Развивайте личността си

Не се стремете само към отслабване и подобряване на външния си вид. Учените препоръчват да си поставяте цели свързани с цялостното развитие на вашата личност-образование, духовно израстване, нови запознонства, пътувания и изобщо всичко, което може да ви обогати и достави удоволствие. Това ще подобри качеството ви на живот, самочувствието ви, ще имате много нови занимания и по-малко време за ядене.

Поставяйте си малки, краткосрочни цели

Защо това е важно? Ами много просто, ако си поставим една грандиозна цел и нереалистичен срок много бързо ще изгубим мотивация. Идеята е да се чувстваме успешни в самия процес и да не сме свръхфиксирани върху крайния резултат, да получаваме удоволствие и от малките успехи.

Намалете стреса

Стреса е сред един от основните фактори за напълняване. Тук могат да помогнат различни анти-стрес техники включително и медитация.

2018-01-04T08:48:35+00:00 Психология|
error: Съдържанието е защитено от копиране!