4 прости правила, които ще съхранят вашата младост

/, Красота/4 прости правила, които ще съхранят вашата младост

4 прости правила, които ще съхранят вашата младост

4 прости правила, които ще съхранят вашата младост

Лицето, това е визитната картичка на всяка жена.

Но как да запазим младостта и свежестта на кожата още дълги години, без да прибягваме до услугите на пластичната хирургия? За щастие има няколко процедури и упражнения, които може да правите сами и в домашни условия.

Ето кои са те:

ИЗМИВАНЕ НА ЛИЦЕТО КАТО СЕ РЕДУВА ГОРЕЩА И СТУДЕНА ВОДА

КАКВА Е ПОЛЗАТА? При редуването на контрастен душ, се усилва подкожната циркулация на кръвта, в резултат на което лицето придобива здравословен вид, също това е една своеобразна гимнастика (активно разширение и моментално съкращение), мускулите на лицето се тонизират и се заглаждат мимическите бръчици.

КАК ДА ГО ПРАВИМ? Започнете с топла вода, след което се измийте със студена вода за около 7-10 секунди, веднага след това с  топла вода. Повторете процедурата няколко пъти. За оптимален резултат правете сутрин и вечер.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ; С контрастиращо измиване трябва да внимават хора с разширени капиляри, вегетативна невроза и болести на сърдечно-съдовата система, а също и ако в организма протича възпалителен процес като ангина, цистит и др.

МЕХАНИЧЕН ПИЛИНГ

КАКВА Е ПОЛЗАТА? Тази процедура помага да се премахнат мъртвите и загрубели частици на епитела, да се заглади релефа на кожата, а също и да се почистят порите.

КАК ДА ГО ПРАВИМ? За механичен пилинг в домашни условия използвайте:

  • скраб- той съдържа в състава си абразивни частици, с чиято помощ вие нежно ще почистите мъртвите клетки и ще отпушите порите
  • маски или кремове с пилингов ефект-те са разновидности на скраба, но действат на кожата по меко и по-дълбоко, като премахват прекомерното омазняване и пигментацията.

Скраба и другите средства се нанасят на влажна кожа с меки масажни движения, без голям натиск.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Процедурите не се извършват при силно раздразнена или възпалена кожа.

МАСАЖ НА ЛИЦЕТО ЗА МЛАДОСТ

КАКВА Е ПОЛЗАТА? Тази процедура се прави, за зареждане мускулите на лицето, подобряване на кръвообращението, в резултат на което се заглаждат бръчките, а кожата става по-гладка и еластична.

КАК ДА ГО ПРАВИМ? Всеки може да усвои техниките за лицев масаж, просто е необходимо да научите масажните линии на  лицето.

  • от брадичката до основата на ушите
  • от ъгълчетата на устата до ушните миди
  • от основата на носа до върха му
  • от средата на челото до върха му

Преди началото на процедурата, задължително почистете лицето от всякакви козметични средства и нанесете овлажняващ крем или масло. Започнете с леки потупващи движения с пръстите по масажните линии или потупвайте с длани бузите, челото и брадичката. Също може да пощипвате леко кожата на лицето, за да се засили кръвообращението. След масажа оставете лицето в покой, след около 7-10 минути го изплакнете с хладка вода.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Противопоказни са всички кожни заболявания.

ФЕЙСФИТНЕС ЗА МЛАДОСТ

КАКВА Е ПОЛЗАТА? Лицевите мускули губят еластичността си с напредването на възрастта, в резултат на което контурите на лицето постепенно се отпускат. За борбата с неприятните изменения е полезно да се укрепят мускулите на лицето с помощта на фейсфитнес. При изпълнението на тази техника се подобрява кръвообращението и движението на лимфата.

КАК ДА ГО ПРАВИМ? При гимнастиката е важна техниката на изпълнение, защото може да си навредите.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Както при всеки вид спорт и тук има противопоказания- хора с високо кръвно налягане, хипертонична криза, възпалителни заболявания на лицево-челюстния нерв, пластични операции, ботокс, не трябва да правят гимнастиката.

error: Съдържанието е защитено от копиране!