6 важни признака, че метаболизма ви е нарушен

//6 важни признака, че метаболизма ви е нарушен

6 важни признака, че метаболизма ви е нарушен

6 важни признака, на проблеми с метаболизма

От какво произлизат проблемите с обмяната на веществата и как да ги предотвратим.

Постоянно чувство на умора

 

Умората може да се дължи на стрес, недоспиване, изморителни тренировки или простуда, но ако забележите, че енергията ви свършва доста бързо, това е причина да се замислите. Ако усещате умора, въпреки че току що сте се събудили от пълноценен 8 часов сън, това може да се дължи на неправилен режим на хранене. При него полезните вещества не могат да се усвоят правилно от организма, поради което той не се насища с енергия.

Проблеми с кожата, ноктите и косата

Когато тялото е извадено от ритъм, то спира да усвоява витамини. Това естествено се отразява на косата, кожата и ноктите. Дехидратираните клетки се нуждаят от така необходимите витамини А, C и E. Консумирайте продукти богати на тези витамини, пийте много вода и не прекалявайте с кафе и алкохол.

Качвате килограми, дори и при спазване на хранителен режим

Ако наскоро сте започнали да се занимавате със спорт, но въпреки всичко не сваляте килограми, това може да се дължи на отток на мускулите, което е нормално и скоро ще отмине. Но ако добре познавате тялото си и заедно със спорта съблюдавате режим на хранене, но все пак килограмите се покачват, трябва да се обърнете към диетолог.

Имате силно желание да хапнете нещо сладко

Когато на организма не му достига енергия, той се нуждае от нещо сладко или продукт, съдържащ нишесте. Заменете сладкото с тежки въглехидрати, например елда. Ако на обяд си приготвите ястие с елда, вечерта по-лесно ще се откажете от шоколада.

Постоянно ви е студено

Ако периодически усещате студ, който не е свързан с настинка, това може да се дължи на забавен метаболизъм. Той също отговаря за затопляне на организма.

Чувство на жажда, която трудно може да утолите

Дразнене в гърлото, което може да се усеща и като гъделичкане, също може да се дължи на проблем с обмяната на веществата. При утоляване на жаждата това чувство може да премине, но след известно време пак се появява отново-това говори за прекалена киселинност на стомаха.

2017-12-25T11:26:31+00:00 Здраве|
error: Съдържанието е защитено от копиране!