НИМИЯ – Кабинет по естетична дерматология и дерматовенерология

//НИМИЯ – Кабинет по естетична дерматология и дерматовенерология

НИМИЯ – Кабинет по естетична дерматология и дерматовенерология

НИМИЯ – Кабинет по естетична дерматология и дерматовенерология

Д-р Милена Зъбова завършва медицина през 2001г. в Медицински университет гр. Пловдив. Специализира и придобива специалност по дерматовенерология в Клиника по кожни и венерически болести към Медицински университет гр. Пловдив. Членува в „Сдружение частнопрактикуващи дерматовенеролози“, „Дружество по Естетична Дерматология“, БЛС, „Българско дерматологично дружество“.

Информация за контакт:


Предлагани услуги в „НИМИЯ“ – Кабинет по естетична дерматология и дерматовенерология:

Що е то ботулинов токсин?
Ботулиновия токсин се синтезира и отделя от специфичен вид бактерии ,наречени Clostridium Botulinum.В природата те съществуват единствено в безкислородна среда.Познати са няколко типа ботулинов токсин- A.B,C,D,E,F и G – като за медицински цели се използва основно тип А и много рядко тип В.
Инжектирането му в нищожни количества директно в мускулатурата  предизвиква нейната релаксация и изглаждане на надлежащата кожа.Инжектирането в мускулите не  може да предизвика заболяването ботулизъм.

Увеличаващата се продължителност на живота, стремежът към здравословен начин на живот, карат все повече хора да се интересуват от процедури, които да запазят или възстановят младежкия външен вид. В съвременното общество е факт,  че красивата външност е един от ключовете за успех в живота.

Стареенето на кожата е процес който се изразява в променени контури на лицето, формиране на повърхностни и дълбоки бръчки, смаляване и деформация на устните. Тези промени се дължат на загубата на подкожната мастна тъкан, намаления синтез на колаген, еластин и хиалуронова киселина /изключително важна за хидратацията на кожата.

Какво представлява криотерапията?
Криотерапия или лечение с течен азот намира приложение при – себорейни /сенилни/ веруки, фиброми, сенилни кератоми, брадавици- плоски, плантарни, кондиломи, различни хемангиоми, гранулома ануларе и др. Самата апликация може да предизвика от лека до силна болка, прилага се през интервал от 1-2 седмици. Резултатите са много добри.

С течение на времето Вашата кожа губи плътност, обемност и млад вид като естествен резултат от процеса на стареене. Когато кожата започва да изтънява и да губи своята естествена еластичност, тя се отпуска и започват да се появяват бръчки. Започва и постепенна загуба на мастна тъкан, която създава опънат вид на лицето, което допринася още по-вече за отпускането и увисването на кожата. Загубата на обема на лицето го прави да изглежда по-слабо и тясно, с вдлъбнати бузи – понякога до такава степен, че изглеждате по-възрастни, отколкото всъщност сте. Sculptra за инжектиране е продукт, чрез който се придава обем и свеж вид на лицето, като се стимулира синтеза на естествен колаген, чрез който се изглаждат линиите и бръчките. Също така, възстановявайки изгубения обем на лицето, то изглежда много по-младо. Ефектът трае до 2 години и лицето изглежда напълно естествено.

Електрокоагулация е метод при който вследствие концентрацията на електрическа енергия върху малка площ се развива висока температура, която предизвиква коагулация или некроза на съответната тъкан. Намира широко приложение при различни брадавици, фиброми, кондиломи, телеангиектазии, хемангиоми и др.

Химичния пилинг е лечебен метод, при който се използват химични вещества, реагиращи с горните кожни слоеве и причиняващи контролирано разрушаване на различно ниво. По този начин се стимулира подновяването на повърхностни и дълбоки структурни елементи на кожата. Дълбочината на химичния пилинг в зависимост от веществата, и тяхната концентрация може да бъде  от повърхностен до средно дълбок или дълбок.

Химичния пилинг намира приложение при акне, тъмни петна, лунички, плоски брадавици, сенилни кератоми и др.

По време на лечебния курс е задължително ползването на фотозащитен крем за предпазване от слънчевите лъчи  и предотвратяване на евентуални усложнения. Употребата на фотозащитен продукт е препоръчителна целогодишно.

По време на самата процедура е възможна поява на зачервяване, сърбеж, щипане,парене. Тези реакции  са бързопреходни и отзвучават след няколко часа.

Най-често срещаното усложнение е появата на хиперпигментации при по мургави пациенти и при по дълбок химичен пилинг. Друго усложнение е еритема,който се наблюдава рядко при повърхностния пилинг. Развитието на инфекции се наблюдава много рядко с изключение на активирането на херпес симплекс. При анамнеза за рецидивиращ херпес следва да се приложи съответната терапия преди процедурата.

Кабинет ”НИМИЯ” има сключен договор с Националната здравно-осигурителна каса. Прегледите се извършват след предварително записан час.
Едни от най-често срещаните кожни и венерически заболявания са: акне, розацея, себореен дерматит, атопичен дерматит, алопеция, гъбични и херпесни инфекции, сифилис, гонорея, хламидии, краста, аногенитални брадавици и много други.

Мезотерапията в естетичната медицина се  използва за третиране на целулит, за локализирани мастни натрупвания, за хидратиране, с тягане и лифтинг на кожата на лицето, шия, деколте. Сама по себе си тя представлява серия от микроинжекции в  кожата, чрез които се вкарват „коктейли” от различни витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина и др. вещества. Убожданията се правят през 1- 2 см, на много малка дълбочина с изкючително тънки игли. Манипулацията е слабо болезнена, при част от пациентите има само лек дискомфорт, не трябва да се забравя, че различните хора имат различен праг на чувствителност. Основния нежелан ефект са синините на мястото на убождането, които изчезват за около седмица, зачервяване, сърбеж, парене, чувство на натъртеност, отзвучаващи за 5-6 дни. За оптимален резултат трябват няколко процедури пред 1-2 седмици, които задължително изискват поддържане през 1-2 до 3 месеца.

2017-01-26T13:50:26+00:00 Каталог|
error: Съдържанието е защитено от копиране!